Mijnmotivatiebrief - Blog

Motivatiebrief Tips

Jouw motivatiebrief voorbeeld (2024)

· >
Zoeken naar een motivatiebrief voorbeeld

Op zoek naar een motivatiebrief voorbeeld? Op het internet kun je heel veel voorbeeldbrieven vinden. Helaas zijn deze voorbeeldbrieven vaak heel algemeen van aard waardoor ze weinig van toegewaarde zijn. Daarom hebben wij iets beters voor je. In dit artikel leggen we je voor de functie als administratief medewerker uit wat de belangrijkste vaardigheden zijn en hoe je hier het best op in kunt spelen met jouw motivatiebrief. 

Het is erg belangrijk dat je de functie waarop je solliciteert goed begrijpt. Denk hierbij ook vanuit de bril van een leidinggevende. Wat voor kandidaat zou jij willen als jij de baas was? Met de voorbeelden die hieonder staan kun je een mooie unieke motivatiebrief schrijven. In dit artikel kun je meer lezen over hoe je dat doet.

Motivatiebrief voorbeeld administratief medewerker

Voor deze functie zijn de belangrijkste vaardigheden: 

  • Nauwkeurig
  • Communicatief vaardig
  • Flexibel

Hieronder leggen per vaardigheden uit waarom deze belangrijk zijn. 

Nauwkeurig
Administratief werk moet netjes en nauwkeurig plaatsvinrtlissingen worden gebaseerd op data verkregen uit de administratieve vastlegging. Daarnaast kost het herstellen van een fout, omdat iets administratief niet juist is vastgelegd, veel tijd. Om die reden is het belangrijk dat je als administratief medewerker foutloos werkt.

Communicatie vaardig
Administratieve processen staan niet op zichzelf. Je moet als administratief medewerker vaak contact hebben met anderen omdat ze bijvoorbeeld onvolledige informatie hebben aangeleverd of onjuiste informatie. Om te voorkomen dat je verkeerde of onvolledige informatie vastlegt moet je contact opnemen met collega’s, klanten of leveranciers om dit te herstellen. Daarnaast zul je waarschijnlijk ook vaak contact hebben met mensen omdat ze bijvoorbeeld vragen of verzoeken hebben. Om die reden is het heel belangrijk dat je als administratief medewerker communicatief vaardig bent.

Flexibel
Zoals al eerder gezegd moet je als administratief medewerker vaak communiceren met anderen omdat ze bijvoorbeeld informatie moeten aanleveren. Je dient je hierbij flexibel op te stellen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een order al vrijgeeft terwijl je nog wacht op een document dat jouw collega van verkoop moet aanleveren. Maar dit doe je omdat je de collega kent en omdat je met hem een afspraak hebt gemaakt dat hij dit de volgende dag aanlevert. Als administratief medewerker zie je het klant- en bedrijfsbelang en stel je je dus flexibel op. 

Als je jouw motivatiebrief schrijft als administratief medewerker dan is het van belang dat je deze vaardigheden goed begrijpt, deze in je brief noemt en aantoont waaruit blijkt dat je deze vaardigheden goed beheerst.

Maak in 5 minuten jouw motivatiebrief met onze online toolTM
Voer de functie in waarop je wilt solliciteren
Maak nu in 5 minuten een goede brief met onze online toolTM