Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Mijnmotivatiebrief.com? Bekijk de veel gestelde vragen, staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Mijnmotivatiebrief.com is geschikt voor iedereen die een goede indruk wil maken met een goede brief. Ongeacht welk opleidingsniveau je hebt en op welke functie je solliciteert.


Met de online tool van mijnmotivatiebrief.com kun je jouw eigen persoonlijke motivatiebrief maken. Je beantwoordt slechts een aantal vragen over de functie en je kennis, ervaring en persoonlijkheid. En aan de hand daarvan creëer je met onze online tool jouw unieke motivatiebrief. Opgebouwd volgens een heldere structuur en met een sterke motivatie gespecificeerd naar de functie waarop je solliciteert. Klaar om je toekomstige werkgever te overtuigen!


Veel sollicitanten vragen zich af of er een verschil is tussen een motivatiebrief of een sollicitatiebrief. Het antwoord daarop is nee. Beide brieven hebben hetzelfde doel, namelijk de interesse van recruiters wekken en jou uit te laten nodigen voor een gesprek. Daarnaast hebben de brieven dezelfde opbouw: een inleiding waarin je onder andere aangeeft op welke functie je wilt solliciteren, een middenstuk waarin  je vertelt waarom de functie en het bedrijf bij jou passen. En een afsluiting met een duidelijke ‘call to action’ zoals het laten merken dat je graag je brief en cv persoonlijk toelicht. Met onze tool kun je een brief schrijven die zowel geschikt is als motivatiebrief en als sollicitatiebrief.


Onze tool biedt de mogelijkheid om jouw brief te bekijken voordat je deze aanschaft! Dat is erg handig zodat je vooraf weet wat je koopt. Deze preview functie zit standaard in onze tool.


Nadat je de gratis preview hebt gezien en de betaling hebt afgerond kun je jouw brief downloaden. De brief komt te staan in jouw account onder het onderdeel ‘’mijn brieven’’ en is dan altijd te downloaden.


In jouw account heb je toegang tot al jouw brieven en kun je ze met behulp van de editor aanpassen. 


Met onze emailservice kun je jouw persoonlijke motivatiebrief rechtstreeks sturen naar jouw werkgever. De brief wordt verzonden met jouw eigen mailadres als verzender.Let op: indien je je hebt geregistreerd met een e-mailadres en wachtwoord dan dien je eerst jouw e-mailadres te activeren door te klikken op de link in de registratiemail voordat je gebruikt kunt maken van deze service.


Met de editor kun je de door jouw gemaakte brief nog verder naar wens personaliseren. Door bijvoorbeeld extra informatie toe te voegen. Om de editor te gebruiken klik je in het menu links op ''editor'' en selecteer je de brief die je wilt bewerken.


De kosten voor het gebruik van Mijnmotivatiebrief.com varieert van de optie die je kiest. Indien je voor het 14-dagen pakket kiest dan heb je 14 dagen onbeperkt toegang tot de tool en kun je onbeperkt brieven maken, bewerken en downloaden. Dat allemaal voor slechts €0,99! Na 14 dagen wordt het account automatisch verlengd voor €11,99 per maand. Indien je voor het 90-dagen pakket kiest dan heb je 90 dagen toegang voor slechts €19,99. Dit pakket wordt na 90 dagen voor €19,99 per kwartaal verlengd. Beide pakketten zijn direct opzegbaar zonder opzegtermijn. Je account opzeggen kun je doen bij het onderdeel ‘’accountinstellingen’’.


Je kunt eenvoudig betalen met iDEAL, PayPal of creditcard. De prijs die op de website staat vermeld is inclusief BTW.


Beide pakketten worden automatisch verlengd en zijn direct opzegbaar zonder opzegtermijn. Je kunt je pakket stoppen bij het onderdeel ‘mijn account’ - ‘instellingen’.


Wij hechten veel waarde aan privacy en daarom ben jij de enige die toegang heeft tot jouw gegevens. In onze privacyverklaring kun je lezen over hoe we omgaan met jouw gegevens. 


Het verwijderen van je account is eenvoudig: Login op je account, ga naar "mijn account" en klik "Verwijder mijn account". Je account wordt dan direct verwijderd en je pakket stopgezet. 


Nee, je kunt gratis een brief maken en bekijken. Pas bij het downloaden van de brief dien je een account te nemen. 


Nee, omdat de dienst direct geleverd wordt, op jouw uitdrukkelijk verzoek, is het niet mogelijk een betaling te herroepen, of je te beroepen op de Wet koop op afstand.