Mijnmotivatiebrief - Blog

Motivatiebrief Tips

Geef jouw MOTIVATIEBRIEF een BOOST! (2024)

· >

Een krachtige motivatiebrief is kort, zegt veel over jou en zorgt ervoor dat de lezer enthousiast raakt. Wil je weten hoe je een krachtige motivatiebrief schrijft? Neem dan de volgende 6 POWER BOOSTS door en pas ze toe!

BOOST 1 Val direct met de deur in huis

Draai er niet teveel omheen en probeer in maximaal twee zinnen uit te leggen waarom je op deze functie solliciteert.

Compassie hebben voor elkaar en zorgen voor hulpbehoefenden is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten en geeft mij veel voldoening. Na het zien van de vacature als verzorgende gehandicaptenzorg bij de Maasland kliniek kon ik mezelf niet bedwingen om direct een brief te schrijven.

BOOST 2 Zorg ervoor dat er minimaal 1 prestatie of resultaat in jouw motivatiebrief staat

Een prestatie of resultaat zegt veel meer over jou dan een opsomming van jouw goede eigenschappen of vaardigheden. Daarnaast zal de kans groot zijn dat je deze prestatie of resultaat hebt bereikt in het vakgebied waarop je solliciteert. Op deze manier sla je gelijk twee vliegen in één klap: je vertelt wat over jezelf en maakt direct duidelijk waarom jij geschikt bent voor de functie.

Als accountmanager bij AIR Logistics lever ik graag een grote bijdrage aan het generen van nieuwe business. In mijn vorige functie als accountmanager bij Hub logistiek heb ik in drie jaar het tijd het aantal klanten verdubbeld met als resultante een stijging van ons marktaandeel van 10% naar 12%.  

BOOST 3 Zorg ervoor dat je aangrijpt bij de belangrijkste vereiste die in de functie omschrijving staat

Vaak staat in de vacature omschrijving een aantal kernpunten waar je aan moet voldoen. Zorg ervoor dat dit terugkomt in jouw brief.

VOORBEELD -> Als er in een functieomschrijving staat dat je als schoonmaker bijvoorbeeld ‘’oog moet hebben voor details’’ zorg dan voor dat dit ook terugkomt in jouw brief.

BOOST 4 Wissel korte zinnen af met iets langere zinnen

Zo voorkom je dat je brief saai en eentonig wordt waardoor de lezer in slaap valt. Zorg voor een sprankelende tekst en maak indruk met woorden.

VOORBEELD -> OUTBOUND link naar tekst schrijven

BOOST 5 Gebruik maximaal 3 of 4 alinea’s

Een goede opbouw van jouw brief is essentieel. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe de opbouw van jouw brief zou moeten zijn (LINK). Gebruik maximaal 3 of 4 alinea’s. Hierdoor is jouw brief overzichtelijk voor de lezer en het dwingt jouw ook om tot de kern te komen en geen overbodige tekst te schrijven.

BOOST 6 Houd het bij 1 A4

Probeer hier niet overheen te gaan. 1 A4 is meer dan zat.

Maak in 5 minuten jouw motivatiebrief met onze online toolTM
Voer de functie in waarop je wilt solliciteren
Maak nu in 5 minuten een goede brief met onze online toolTM