Mijnmotivatiebrief - Blog

Gastblog

Zo vind je de baan die bij je past!

· >

Twijfel jij over welke baan het beste bij jou past? Of heb jij wel een droombaan, maar weet je niet precies hoe je deze kunt bemachtigen? Hieronder zetten we  een aantal tips voor je op een rijtje om erachter te komen welke (bij)baan het beste bij jou past. In dit artikel bespreken we drie belangrijke factoren tijdens jouw zoektocht naar die droombaan: persoonlijkheid, competenties en het aanbod aan werk. 

Motivatiebrief 
Droombaan
Competenties

Persoonlijkheid

Het is belangrijk dat je je lekker voelt in een bedrijf. Vaak heb je hier zekerheid van wanneer jouw persoonlijkheid aansluit bij de functie en de organisatie. Wanneer je introvert en verlegen bent zit je namelijk niet te wachten op eindeloze presentaties en bedrijfsborrels. Andersom hetzelfde verhaal, als extravert persoon wil je niet de hele dag stil in een hoekje van een kantoor zitten. Een gouden tip: pas jouw persoonlijkheid niet aan, maar vind een baan die bij jouw persoonlijkheid past. Op StudentenVacature staat een handige online persoonlijkheidstest. Deze test meet je persoonlijkheid en laat je vervolgens direct vacatures zien die daarbij passen.

Competenties

Recruiters maken vaak gebruik van gewenste competenties wanneer zij een vacature uitzetten. Het is dus van belang dat jij goed weet van jezelf over welke competenties jij beschikt. Het kan handig zijn om dit voor jezelf op te schrijven. Maak een lijst van jouw beste vaardigheden en zet sterretjes bij degene die jij zelf het leukst of belangrijkst vindt. Wanneer jij op zoek gaat naar vacatures kun jij jouw lijstje erbij pakken en zo makkelijk zien of het een match is! 

Aanbod aan werk

Je weet nu beter wat jij zoekt in een functie. Nu is het tijd om te gaan solliciteren. Maak gebruik van vacaturewebsites of LinkedIn en doe onderzoek naar beschikbare banen. Helaas is er niet altijd evenveel aanbod in alle segmenten. Is er weinig te vinden in het segment waar jij naar zoekt? Wees niet getreurd; de aanhouder wint! Blijf zoeken en solliciteren, maar wees ook een beetje brutaal. Stuur open sollicitaties naar bedrijven die bij jou passen en benader zelf recruiters via LinkedIn. 

Door het opstellen van een net cv en een vlotte motivatiebrief sta jij al met 1-0 voor. Vermeld jouw competenties en ervaringen op een originele manier en zorg daarbij voor een mooie lay-out en nette speling. Wedden dat jij binnen no-time een baan hebt gevonden die bij jou past?

Maak in 5 minuten jouw motivatiebrief met onze online toolTM
Voer de functie in waarop je wilt solliciteren
Maak nu in 5 minuten een goede brief met onze online toolTM