Mijnmotivatiebrief - Blog

Gastblog

Solliciteren voor een studentenjob: hoe doe je dat?

· >

Als student is het fijn om een bijbaan te hebben waar je naast je studie tijd aan kunt besteden. Dat extra zakcentje is altijd lekker meegenomen in het weekend wanneer je met je vrienden of vriendinnen iets leuks gaat doen of op stap wilt. Maar hoe kun je nou het beste solliciteren voor zo’n studentenjob?

Het begint allemaal bij jouw CV

Een sterke CV is enorm belangrijk wanneer je gaat solliciteren voor een studentenjob. Zo is het belangrijk dat je CV duidelijk is, maar kort en krachtig blijft. Ook is het van belang dat je na het maken van je CV kritisch kijkt naar wat er nog mist. Heb je geen werkervaring en wordt dit jouw eerste job? Geen probleem! Zorg er dan voor dat je genoeg informatie aanbiedt over jouw schoolcarrière en andere vaardigheden waar jij over beschikt.

Overtuig je toekomstige werkgever met een sterke sollicitatiebrief

Voordat je op gesprek mag komen, ga je natuurlijk jouw CV en motivatiebrief opsturen. Een motivatiebrief is erg persoonlijk, dus deze kun je niet naar meerdere bedrijven tegelijk sturen. Wanneer jouw motivatiebrief uniek is, kun je laten zien aan het bedrijf waarvoor je solliciteert dat je goed geïnformeerd bent over het bedrijf. De beste tip voor je motivatiebrief is om jezelf te zijn, maar blijf formeel. En dan zal het helemaal goed komen. Als je woorden geforceerd overkomen, dan zal de lezer van jouw motivatiebrief dat snel door hebben. Dit verkleint de kans dat je op gesprek mag komen, en dat willen we natuurlijk niet!

Je mag op sollicitatiegesprek komen!

Voordat je een sollicitatiegesprek hebt, is het van belang dat je je verdiept in de functieomschrijving en in het bedrijf zelf. Je wilt er immers voor gaan werken! Ook is het handig om je motivatiebrief en CV erbij te pakken, om goed te weten wat je sterke punten zijn die aan bod kunnen komen. Zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel van het sollicitatiegesprek, dus weet wat jij allemaal voor het bedrijf kunt betekenen.

Nog meer tips bekijken over hoe je het beste kunt solliciteren? Neem dan eens een kijkje op de website van www.studentjob.be, waar je terecht kunt voor studentenjobs en sollicitatietips. 

Maak in 5 minuten jouw motivatiebrief met onze online toolTM
Voer de functie in waarop je wilt solliciteren
Maak nu in 5 minuten een goede brief met onze online toolTM